Безработен хвърли от втория етаж 8-годишно дете

8-годишно дете било пребито и хвърлено от втория етаж на изоставена сграда. Извършителят е 36-годишният Михаил Георгиев от Ямбол.

Това съобщи председателят на Апелативна прокуратура в Бургас Любомир Петров. На брифинг, на който бяха огласени още два случая на насилие над непълнолетни момчета, присъстваха директорът на полицията в Бургас комисар Калоян Калоянов и на униформените в Ямбол - Генчо Иванов.

Получихме сигнал за изчезналото дете и тъй като то живее близо до река Тунджа, претърсихме цялото и корито. Не след дълго детето било открито в безсъзнание, пред сградата от чийто втори етаж било хвърлено, разказа комисар Иванов.

Извършителят- Георгиев бил арестуван и пред полицаите отказал да дава обяснения. Причината за побоя и издевателството над детето е че то имало конфликт с неговите деца, освен това го обиждало, като го наричало "сакат". Биячът имал недъг, куцал, нямал постоянна работа, разкри още директорът на ОД на МВР Ямбол.

Инцидентът е станал на 4- ти май сутринта. Деянието е опит за убийство, детето е в тежко състояние, с черепно мозъчна травма, каза прокурор Любомир Петров.

Същият ден, в бургаското село Порой е е арестуван Фазлъ Ахмет, на 53 години. Обвинението повдигнато срещу него е, че е блудствал с 12 годишно момченце от селото, което е невменяемо. 16 годишен младеж пък е бил пребит в квартал Банево, край Бургас. Извършителите са четирима души, криминално проявени, по- големи от него. Те са били задържани преди време за кражби, и с наркотици. Похитителите го замъкнали в гората край квартала и го малтретирали.

За кратко време има три случая на насилие над непълнолетни. Това насилие би следвало и е обект на превенция от институциите, включително от ОД на МВР, коментира комисар Калоян Калоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право