Безработицата в Търновско стопена до 5,1 пункта през март

Снимка Архив

Равнището на безработицата на територията на общините Велико Търново, Елена и Златарица е 2,9 пункта под това за страната /8,0%/ и с 2,6 пункта по-ниско от това за Великотърновска област /7,7%/ през месец март. За това информира директорът на Бюрото по труда в старата столица Обрешко Нечев. Регистрираните безработни са с 206 души по-малко спрямо предходния месец и с 852 по-малко в сравнение със същия период на миналата година.
Новорегистрираните са 309. 40 на сто от тях са специалисти,  34%  без квалификация, 30,4% са с висше образование и близо 30% – с работническа професия.
На работа са постъпили 435 лица от общо напусналите борсата 515 души. 40 мъже и жени са отпаднали поради наложена санкция и 40 – поради смяна на местожителство и пенсиониране.
За едно работно място са се конкурирали четири лица при пет през месец февруари.
В края на март незаетите работни позиции са 387 – 102 на първичния трудов пазар и 245 по схеми от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.