Безсъние мъчи Григор Димитров, той го бори с ледена вана

Безсъние измъчва Григор Димитров, стана ясно след победата му над Ришар Гаске на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият ни тенисист записа убедителен успех с 6:3, 6:2, 6:4 над 18-я в света французин и се класира за осминафиналите.

Мачът, който започна с голямо закъснение, завърши чак в 2 ч след полунощ местно време. Въпреки това Григор кипеше от енергия. „Да си призная през последните дни имам проблеми със съня и заспивам доста късно, така че в момента се чувствам прекрасно. Ще си взема ледена вана, а след това може и да се върна на корта за една тренировка", заяви той след победата.

"Благодаря на всички хора, които останаха будни до толкова късен час, за да дойдат и да ме подкрепят. Надявам се, че играя добре. Това е цялата идея, да се представям все по силно и да вървя напред. Мисля, че това е първата ми победа на "Род Лейвър Арина", така че за момента нещата се получават", допълни той.

Следващият съперник на Димитров е 117-ят в света Денис Истомин. Узбекът е голямата изненада на турнира до момента, след като във втория кръг отстрани световния номер 2 Новак Джокович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт