Дженифър Анистън показа как захвърля дрехите си

До 1200 лв. помощ за висшисти, които се върнат да работят в България

Бурята „Глория“ удари Испания с най-високата вълна в историята на Средиземно море (ВИДЕО)

Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Без автентичен шаран на трапезата на видинчани за Никулден

Подобно на автентичната десница в политиката, автентичният дунавски шаран отдавна е изчезващ вид от трапезата на местното население. Появява се чат пат, но който го хване, го пази за себе и за специални случаи…

Иначе в навечерието на Никулден на няколко места във Видин вече са инсталирани мобилни пунктове с жива и пресна риба, най вече шаран, но изцяло доставена от развъдници. Най-скъпо се продават и сомът – между 12 и 14 лева за килограм, цената на емблематичния шаран е 6 лева килото навсякъде.

Най-на сметка излизат огромните толстолоби – по 5-6 кг килото, които на общинския пазар във Видин се продават по 3 лева за килограм, но не се харчат заради огромното количество.

Най-вече върви скобарът – по 3 – 3, 50 лева на различните места в града чистен. Хората купуват и шайби толстолоб, които са на цена 6-7 лева но са по лесни за приготвяне.

За тези, които не им се занимава да чистят и не искат да си вмирисват къщата на риба, в местната кулинарна верига “Фреш“ се предлага пържена риба, но цените там са меко казано безбожни. В навечерието на празника пържената цаца се продава по 13, 90 за килограм, хекът пържен е на същата цена, шайби от неголяма есетра са по 20 лева килото, печена на скара скумрия върви по 12 лева…И хората минават покрай витрините транзит.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.