Без Боби и Наско срещу Швеция

Борислав Михайлов. Снимка: Архив

Борислав Михайлов и Наско Сираков няма да играят в демонстративния мач между ветераните на България и Швеция в неделя в Йоребрьо. Президентът на БФС ще се съблече по екип за общата снимка, но няма да сложи ръкавиците да двубоя.

Титуляр за нашите ще е Пламен Николов - единственият вратар, който не допусна гол на Мондиал'94. Това се случи през цялото второ полувреме на малкия финал с шведите (0:4). Другата резерва от световното в Щатите - Димитър Попов, живее зад океана и никой не е успял да се свърже с него. Така нападателят Ивайло Андонов ще бъде и резервен вратар. Нашите ще са общо 15 футболисти.

Наско Сираков не може да играе заради здравословни проблеми. Новият национален селекционер Петър Хубчев също е обявил, че няма как да изостави отбора и да пътува 200 км до Йоребрьо. Така голямата петица на отсъстващите е Михайлов, Сираков, Хубчев, Христо Стоичков и Красимир Балъков, които имат ангажименти и няма да са в Швеция.

Отборът на легендите се събира в събота в 12 ч пред националния стадион "Васил Левски", както в доброто старо време. Една част от групата ще се прибере с чартъра на първия тим. А Цанко Цветанов и Петър Александров заминават от Стокхолм съответно за Астана и Цюрих.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ