Без градски транспорт за пристигащите от чужбина на летище Варна

Пристигащите от чужбина на летище Варна пасажери няма да могат да ползват градски транспорт. Това разпореди кметът на града Иван Портних след възобновяването на нискотарифните полети от и до 4 рискови държани - Германия, Нидерландия, Великобритания и Австрия.

"Спирката на летището няма да се обслужва два часа след кацане на самолет от тези държави. Мярката е превантивна, с цел ограничаване на евентуално разпространение на COVID-19. Призовавам всички шофьори на таксита, които превозват пасажери от летището, задължително да спазват противоепидемичните мерки за безопасност", призова във фейсбук профила си Портних.

"До момента всички ние заедно се справяме много добре! Заболели са минимален брой хора, нямаме смъртни случаи. Затова е много важно да продължим да бъдем внимателни и отговорни. От всеки един от нас зависи дали ще задържим тази устойчивост и усилията ни до момента да не отидат напразно", допълни кметът. С първите полети от Германия, Нидерландия и Великобритания в четвъртък са пристигнали 470 души, които са били проверени от екипи на РЗИ.

Около 30% от пасажерите са били варненци, останалите са от цяла Североизточна България и от Бургас, съобщи областният управител Стоян Пасев. Всички са поставени под задължителна 14-дневна карантина. В четвъртък заминаващите са били 300 души, предимно сезонни работници за Англия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини