В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Без децентрализация Сливен няма да се отлепи от дъното

„Община Сливен не може сама да се издържа.  Държавата е тази, която е централизирала паричните потоци и дава пари на парче“ – заяви бившият кмет на Сливен Кольо Милев /БСП/.

До 2008 г. в Сливен са идвали повече пари, отколкото могат да се усвоят. След 2009 г. се разчита само на европейското финансиране – допълни той. „През нашия мандат /2011-2015г. – б.р./ успяхме да усвоим 115 млн. лева, няма заведени дела, нито корекции по проектите. …Всичко, което се случва в Сливен, не е заради увеличението на местните данъци, а заради държавната субсидия и европейското финансиране“ – коментира бившият кмет.  Според него, за Града под Сините камъни не се очаквало някакво съществено решение, докато няма децентрализация.

Можело евентуално да се разчита на постъпления и раздвижване на местната икономика, ако се развие туристическия комплекс „Сливенски минерални бани“, бившето летище „Бършен“, ако се разработят терените на бившите казарми в града, както и в местността Карандила в Сливенския балкан, макар че базите там са държавни или частни. „Но пак твърдя: ако не стане децентрализацията, Сливен няма да може да се отлепи от дъното“ – каза Милев.

Бившият кмет на Сливен Кольо Милев бе председател на местния комитет в подкрепа на президента Румен Радев. „Изборните резултати в Сливен са нещо, което не се е случвало от много години насам. Президентът Радев печели във всички секции в града!“ – съобщи той. От 184 секции в общината, единствено в 14 Радев-Йотова имали по-слаб резултат, на разликата между тях и Цачева-Манушев била едва от 432 гласа.  „Сега ни предстои по-тежката задача, защото в следващите месеци трябва да отговорим на очакванията на хората, предстоят и предсрочни избори“ – заяви Милев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Сливен има терени за промишленост.Да под
    ходи като Пловдив.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.