Без елементарни усилия да прикрие схемата - как Кирил Петков е подредил листата си

Лена Бориславова и Кирил Петков

Преди два месеца ви информирах, че назначеното от представящия се тогава за министър на икономиката Кирил Петков ново ръководство на Българската банка за развитие, в лицето на Цанко Арабаджиев , е наело адвокат Лена Бориславова като външен юрисконсулт на банката срещу 8000 евро на месец.

Повод за притеснение тогава будеше фактът, че Лена Бориславова и Кирил Петков са съучредители и бивши членове на Националния съвет на "Да, България". Така и не получихме точно обяснение защо ББР и в частност Цанко Арабаджиев са посочили точно Бориславова като лицето от конкретната кантора, която да отговаря за работата с банката.

Два месеца по-късно обяснението вече е налице. Лена Бориславова е кандидат за народен представител от "Продължаваме промяната" в 24 МИР, поставена плътно под Кирил Петков, който е водач в този район. Много е досадно, когато носителите на промяната не правят елементарни усилия да прикрият подобни схеми. Показва неуважение към избирателите.

Сами можете да си направите извод и за каква промяна в работата на ББР можем да говорим, след като по толкова дребен и глупав начин се правят схеми за по няколко хиляди евро. Дано поне в края на годината видим как Банката е започнала да подкрепя малкия и среден бизнес, макар че се съмнявам.

От фейсбук, заглавието е на редакцията

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари