Без катастрофи в Шуменско по време на спецоперация

Нито едно пътнотранспортно произшествие не е възникнало на територията на ОДМВР-Шумен по време на 24-часовата полицейска операция във връзка с Европейския ден без загинали на пътя, която се проведе на територията на всички страни - членки на Европейския съюз. При извършени проверки униформените са установили общо 280 нарушения. Съставени са 67 акта, наложени са 85 глоби с фиш, установени са 128 нарушения на скоростните режими.

По време на проверките са установени двама водачи, които управлявали в село Осмар и село Изгрев трактори, които не били регистрирани по надлежния ред. За престъпления по чл. 345 ал. 2 от НК са образувани бързи производства.

В следобедните часове в сряда в село Калино за проверка бил спрян водач на лек автомобил "Фиат Типо" със софийска регистрация. Изяснено било, че табелите били предназначени за друг автомобил и освен това били от стар образец. За извършено престъпление по чл. 345 ал. 1 от НК е започнато бързо производство.

За проверка между селата Хан Крум и Троица бил спрян водач на лек автомобил "Шкода" с варненска регистрация. Зад волана бил Н.Б. /27г./ от Варна, който е дал положителна проба след тест за наркотици. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Велики Преслав и срещу него е образувано бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България