Без пиратки в новогодишната нощ на централния площад в Пловдив

Заместник-кметът на Пловдив за обществения ред Георги Маринов е издал заповед, с която изрично се забранява паленето и хвърлянето на пиратки и бомбички и изстрелването на сигнални ракети в новогодишната нощ на площад "Стефан Стамболов" пред общината, където ще се проведе празничния концерт.

Заповедта на ресорния за сигурността и обществения ред зам.-кмет вече е сведена до служителите на ОП "Общинска охрана" и изпратена в Областна дирекция на МВР-Пловдив, за да може полицаите да следят за спазването й и налагат солени глоби на нарушителите.

Продажбата на пиратки и пиротехнически средства по пазарите и на нерегламентирани места в Пловдив също е забранена от градската управа под тепетата. Въпреки това могат да се купят свободно почти на всеки ъгъл в ромския квартал "Столипиново", Шекер махала и Аджисан махала и в крайните квартали на Пловдив.

В навечерието на Нова година експертите от отдел "Криминална полиция" разпространиха чрез пресцентъра на Областна дирекция на МВР куп съвети към пловдивчани с цел тяхната безопасност и намаляване на домовите кражби. Да не обявяват намерението си в социалните мрежи или пред много хора, че ще пътуват извън града, а при тръгване да се уверят, че всички врати и прозорци са добре затворени и заключени, да не оставят вкъщи големи суми пари или скъпи бижута, са само част от тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини