Без руски лекоатлети на световното

Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) отложи амнистирането на руските лекоатлети поне до ноември. Така „сборная“ ще пропусне световното в Лондон през август, както и европейското през март на закрито в Белград.

Правата на Руската федерация може да бъдат възстановени само когато цялостно бъдат върнати правата на Руската антидопингова агенция, а срокът е именно ноември“, обяви Руне Андерсон, говорител на ИААФ.

Спортистите на Русия са спрени от участие на големи първенства от края на 2015 г. заради „системно използване на допинг“. По това обвинение Русия пропусна и олимпиадата Рио 2016.

Същевременно вече 35 атлети на „сборная“ са подали заявки до ИААФ да се състезават под неутрален флаг този сезон.

А Ина Ефтимова покри норматив за европейското в Белград през март още в първия старт за сезона. На турнира във Вал де Руи (Франция) в спринта на 60 метра тя фиксира 7,36 секунди, което й отреди второ място във финал „Б“. Нормативът за шампионата в тази дисциплина е 7,42 секунди.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.