Бекъм вижда Англия на финал

Снимка: Архив

Дейвид Бекъм предрече на Англия класиране на финала на световното. Бившият капитан на отбора посочи и съперника в мача за титлата – Аржентина, с когото британците имат много стари сметки за уреждане от предишни мондиали. „Много съм щастлив, че започнахме първенството с победа“, коментира той от Китай, където е поканен да участва в рекламни събития. 43-годишната звезда има 115 мача за националния тим и участия на три световни първенства – през 1998, 2002 и 2006 г., но най-доброто му класиране е четвъртфинал.

„Сега Англия разполага с млад отбор с голям потенциал, но турнирът е дълъг и труден, а съперниците са силни. Да играем финал е напълно реалистично, а като съперник в него виждам Аржентина, ще бъде много интересен мач“, каза Бекъм.

Междувременно английският селекционер Гарет Саутгейт си извади рамото при джогинг с гимнастика. Той излязъл да тренира в свободния за играчите следобед. Въпреки контузията, треньорът прояви британско чувство за хумор: „Бях пуснал целия си щаб в почивка, а сам създадох работа на лекарите. Предпочитам аз да се контузвам, а не играчите.“

Без хумор, а със стръв и жлъч Диего Марадона нападна две от звездите на световното, една от които му е бивш зет. На мушката на великия аржентинец попаднаха испанецът Серхио Рамос и сънародникът му Серхио Агуеро, който бе женен на малката му дъщеря Джанина и е баща на внука му. „Серхио Рамос не е голям защитник. Не е вярно. Голям защитник е Диего Годин от „Атлетико“, заяви Марадона. А за Агуеро каза, че няма място в титулярния състав на Аржентина. „Напред трябва да играят Павон и Игуаин. Имаме нужда от човек, който е силен с глава. Моят внук ще ми се сърди да чуе, че мястото на баща му Агуеро е на пейката“, добави Марадона.

Световният шампион от 1986 г. яростно разкритикува селекционера Хорхе Сампаоли след равенството 1:1 срещу Исландия в първия мач. Марадона го посъветва изобщо да не се завръща в Аржентина, ако не успее да стегне отбора и да стигне до финал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят