Бекъм подкрепи мярката на Юнайтед да уволни сър Алекс

Сър Джим Ратклиф уволни бившия треньор Алекс Фъргюсън, който беше глобален посланик на клуба, откакто напусна треньорския пост. Новият шеф на клуба е направил това в опит да овладее разходите, които са твърде високи дори за Манчестър Юнайтед. За този ход той не получи подкрепата на феновете, но изненадващо Дейвид Бекъм оцени хода му. Един от собствениците на Интер Маями смята, че Ратклиф е един от тези, които могат да върнат Манчестър Юнайтед на мястото, където му се полага. 

„Говорейки като фен на Манчестър Юнайтед, клубът имаше нужда от промяна, от нова перспектива. Наистина харесвам Джим, говорих с него няколко пъти през последните няколко години през общи приятели. Мисля, че той е фен и очевидно е голям бизнесмен, един от най-големите. Но по-важно е феновете да видят, че на него му пука. Струва ми се, че феновете загубиха доверие в ръководството на клуба преди години. Така че се надявам нещата да се променят, но трябва време. Мисля, че ние, феновете на Манчестър Юнайтед, бяхме доста търпеливи, но просто искаме старите времена и нашите успехи да се върнат“, каза Бекъм. 

Бекъм не каза нищо за самия сър Алекс, но явно не е забравил, че след скандал с него и зафучена обувка от страна на легендарния мениджър му се наложи да напусне клуба. 

 В края на сезона сър Алекс вече няма да бъде посланик на клуба, а договорът му ще бъде прекратен. Но не е само това. "Дейли мейл" пише, че правомощията на Фъргюсън са били орязани и му е казано да стои възможно най-далеч от съблекалнята, същото важи и за останалата част от борда на директорите.

Фъргюсън беше треньор на Юнайтед от 1986 до 2013 г. и е смятан за един от най-добрите в историята на футбола. През този период той постигна отлични резултати като мениджър, печелейки Висшата лига на Англия 13 пъти, ФА Къп пет пъти и Шампионската лига два пъти - през 1999 и 2008 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят