Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

България е отличник по свободни работни места

Премиерът Бойко Борисов в Пещера: Всеки ден откриват заводи (обзор) “Биовет” отвори нови мощности за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки

Русия започва мащабно военно учение

Лекарите отхвърлиха здравния модел на Ананиев Управляващите си играят с нервите на медиците, се посочва в становище на БЛС

За всеки трети първолак българският език не е майчин Между 25% и 30% от децата са от ромски, турски или други групи и имат проблем при общуването с учителите

Лондон предлага нови формули за Брекзит Брюксел отхвърля идеите

Отварят магазини в малки населени места Нараства интересът към ритейл парковете

Задължават свинарите да сменят обувките Стопаните трябва да имат работно облекло, с което да влизат в кочината

Откриха учебната година в затворите у нас, 124 са първокласниците

Приеха методология за провеждане на наблюдение по метода „таен клиент“ Може да се използва от всички централни и териториални администрации

ВАС прекрати делото срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на проекта „Турски поток“

„Фолксваген“ готов да плати 80 млн. евро на клиентите си в Австралия

Белгийските депутати отхвърлиха предложение за премахване на безплатната бира в парламента

Лидерите на политическите сили в парламента на Белгия отхвърлиха предложението за премахване на безплатните бира и вино, предлагани в сградата на законодателния орган.

„Безплатният алкохол за депутатите беше въведен в края на 90-те години, за да не излизат по заведения по време на дебати”, пише EUobserver, цитирана от БГНЕС. Предполага се, че председателят на парламента е поръчал на независими експерти да проучат въпроса и да дадат предложения, след като имаше спречквания между депутати, употребили алкохол. Комисията препоръча народните представители повече да не ползват алкохолната привилегия.

В Белгия работодателите разрешават на служителите си да поят малки количества бира и вино с обяда си. Вестник Libre Belgique информира, че ръководителите на 70% от белгийските предприятия посочват, че се случва поне един да се върне на работа пиян. 40% от работодателите съобщават, че са имали случаи с пияни служители по време на работа.

Според специалисти, поне 10 на сто от населението на Белгия, което е 11,3 млн. души, злоупотребява с алкохол, но само 12% от поданиците на кралството, които имат проблем с алкохола, са търсили медицинска помощ. По данни на Европейската асоциация за борба с алкохолизма около 23 млн. граждани на ЕС, т.е. около 5%, страдат от алкохолна зависимост.

През 2014 година Европарламентът прие резолюция, в която призовава Еврокомисията да изготви нова стратегия за борба със злоупотребата на алкохол през 2016–2022 година. Според медийни публикации, годишно в ЕС от алкохолизъм умират 200 000 души. Една четвърт от тях са мъже на възраст 15-29 години. Най-висока е смъртността от алкохолизъм в Естония.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.