Белгийско отмъщение за клетия Жозе Моуриньо

 

Белгийско отмъщение очаква мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ Жозе Моуриньо за предстоящия двубой с „Манчестър Сити“ от турнира за Купата на Лигата. Специалния има тежката задача не само да стабилизира играта на отбора си, но и да неутрализира офанзивния халф на противника Кевин де Бройне. Белгийският национал има стари сметки за уреждане с португалеца, след като така и не получи шанс за изява в „Челси“ по времето, когато кариерите на двамата се развиваха на „Стамфорд Бридж“. Именно 25-годишният футболист бе в основата на успеха на „гражданите“ насред „Олд Трафорд“ с 2:1 през септември. Тогава той реализира единия гол и бе постоянна заплаха за защитата на „червените дяволи“.

„Не съм казал нищо срещу Жозе по времето, когато не играех в „Челси“ - обясни Де Бройне. - Винаги искам да играя. Вземал съм участие в стотици мачове, а съм само на 25. Така че смятам, че съм отговорил достатъчно добре на Моуриньо. В някои отношения това беше добър опит за мен. Даде ми друг аспект, за да осъзная как трябва да се държа в такъв момент. Научих много за себе си и съм доволен от моя избор за следващ отбор. Смятам, че „Челси“ имаше различен поглед върху мен. Бях млад, но имах опит. Еден Азар бе на същата възраст, когато играеше, затова беше малко странно да кажеш, че единият е млад, а другият е достатъчно опитен.“

На свой ред Моуриньо даде да се разбере преди двубоя, че е време резултатите на „Юнайтед“ да се променят коренно.

„Бих предпочел следващият ни мач да бъде от Висшата лига, но и купите са важни. - обясни Моу. - Имахме много тежка серия от двубои. Сега вече трябва да печелим срещите си. Не казвам, че те ще са лесни, но все пак съперници ще са ни „Бърнли“, „Суонси“, „Уест Хем“, „Съндърланд“ и „Мидълзбро“ - все мачове, които трябва да вземем. Водещите четири-пет отбора трябва да играят помежду си и ще губят точки. Сега ние сме на ход. Много сме разочаровани, но пак казвам - това не е за деца, а за мъже. Трябва да сме мъже и да се подготвим за следващата среща."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят