Белият дом отказа на няколко големи американски медии достъп до брифинга на говорителя на президента

Белият дом отказа на няколко големи американски медии достъп до брифинга на говорителя на президента, съобщиха световните агенции. Не бяха допуснати репортери от Си Ен Ен, "Ню Йорк таймс", Политико, "Лос Анджелис таймс", "Бъз фийд". Брифингът по изключение беше организиран не в залата за пресконференции, а в кабинета на прессекретаря Шон Спайсър, и без камери.

В знак на протест "Асошиейтед прес" и списание "Тайм" бойкотираха брифинга. Асоциацията на кореспондентите, акредитирани в Белия дом, също протестира. От Си Ен Ен заявиха, че това е мярка срещу телевизията, защото тя съобщава факти, които не се харесват.

На конференция на американските консерватори в щата Мериленд Доналд Тръмп заяви:

Аз съм срещу хората, които си измислят истории и източници. Не бива да им се позволява да използват източници, ако не казват имената им. Кажете имената им. Кажете ги. "Един източник каза, че Доналд Тръмп е ужасен, ужасен човек". Да ми го каже в лицето.

Бяхте свидетели по време на цялата ми предизборна кампания, и дори сега - фалшивите новини не съобщават истината. За финал ще кажа, че те не представляват хората и никога няма да ги представляват, и ще направим нещо по въпроса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка