Белия с два варианта за зимна подготовка на „Ботев” (Пд)

Старши треньорът на „Ботев” (Пд) Николай Киров-Белия е разработил два варианта за зимна подготовка на отбора си, които е предложил на вниманието на клубното ръководство. И двата варианта включват лагер в Турция в околностите на средиземноморския курорт Анталия, но точните дати за него и броя на контролите ще станат ясни едва, след като се разбере дали „канарчетата” ще летят за Китай или не. Пловдивският жълто-черен клуб има покана за турне на разноски на домакините от Далечния Изток с уредени 2 контроли с елитни китайски отбори.

Николай Киров обаче държи „канарчетата” да изиграят поне 3 мача оттатък Великата китайска стена в периода между 25 януари и 5 февруари. Ако китайците се съгласят да приемат тези условия, „Ботев” ще лети за Далечния Изток директно от Турция, като подготвителният лагер в Анталия ще бъде от 14 до 24 януари. Ако вариантът с Китай пропадне, „жълто-черните” ще се готвят край Средиземно море между 21 януари и 3 февруари, като ще изиграят и поне 5 контроли. Засега е сигурно, че Тодор Неделев и компания ще бъдат разпуснати във ваканция за Коледа и Нова година на 13 декември, а първата тренировка за 2018 г. е насрочена на базата в Коматево за 5 януари (петък).

Най-късно до края на ноември трябва да стане ясно дали сръбският вратар с български паспорт Иван Чворович ще продължи изтичащия си на 31 декември договор с „Ботев” (Пд) или ще приеме офертата на елитен клуб от Унгария, чиито емисари го наблюдаваха лично в Коматево при ремито 1:1 със „Славия”. В този злополучен за „канарчетата” мач под лупата бяха следени и действията на Тодор Неделев от футболни агенти от Сърбия, които имаха пръст в трансфера на Омар Косоко в ОАЕ в тима на Диего Марадона „Ал Фуджайра”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ