Белодробната болница в Търново отчита печалба от 13 000 лева Директорът д-р Стела Денчева изведе лечебницата от финансов колапс

Директорът д-р Стела Денчева стабилизира изправилата се преди години пред финансов колапс Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ във Велико Търново. Това е един от мотивите на кмета на общината Даниел Панов да предложи удължаването с още три години на договора и като управител на болницата.

За деветмесечието на настоящата година дружеството, което е със 100 % общинско участие, е с положителен финансов резултат от 13 000 лв. Обезпечено е и с нужния кадрови потенциал от квалифицирани лекари, медицински сестри и санитари. Снижаване на заболеваемостта от туберкулоза отчитат специалистите в областта през 2019 г.

Болницата разполага с 53 легла за своите пациенти, а за финансирането си използва финансиране по методика от здравното министерство, собствени приходи от извършени дейности по седем клинични пътеки и три амбулаторни процедури, приходи от платени медицински услуги на пациенти по желание, приходи от наеми и програми на Министерство на здравеопазването.

Предложението за продължаване управлението на д-р Стела Денчева ще бъде подложено на гласуване на предстоящата сесия на Великотърновския общински съвет на 4 декември.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.