Бензиностанциите искат отмяна на новите касови бележки

Изискванията нарушават конкуренцията

Да се отменят текстовете в Наредба № Н-18, които изискват от бензиностанциите да посочват данни за размера на ДДС, акциз, покупна и продажна цена на горивата във всяка касова бележка. Това поискаха от Българската петролна и газова асоциация в своя декларация.

Те заявяват опасенията си, че публичното оповестяване на чувствителна информация, каквато е доставната цена на горивата, би могло да доведе до нарушаване на конкуренцията. “КЗК коментира, че това би могло да засегне конкурентната среда на пазарите на търговия на едро и дребно с горива, които не се подчиняват на държавна регулация по отношение на цените, а последните се определят свободно от пазарните оператори и се влияят от икономически процеси”, пише още в позицията.

“Всичко това ни кара да се опасяваме, че няма да можем да функционираме нормално и създава риск пред бъдещи инвестиции на членовете на БПГА. Изправени сме пред избора да не спазим една или друга разпоредба, което ни поставя в абсурдна ситуация”, споделят още от асоциацията.

Коментари

Задължително поле