Бербатов дебютира пред 41 000 души

Футболното приключение на Димитър Бербатов в Индия започва в петък. 36-годишният българин ще дебютира за новия си тим „Керала Бластърс“ пред 41 000 зрители. Толкова е капацитетът на стадион „Джавахарлал Неру“ след последните ремонти.

Първите си минути в първенството Бербатов ще запише срещу големия съперник на „Керала“ и настоящ шампион „Атлетико де Колката“. За този тим играе големият приятел и бивш съотборник на Митко от „Тотнъм“ Роби Кийн.

„Имаме фанатични фенове и това много ми допада - каза Рене Мюленстийн, треньор на тима на Берба. - Бях впечатлен от дисциплината и отговорността на играчите по време на подготовката. Разполагам с играчи като Димитър Бербатов и Уес Браун. Двамата ме познават. Сигурен съм, че те ще са нашият допълнителен фактор на терена. Ще правят разликата“.

Билетите за първия мач на Бербатов в Индия свършиха за часове. Това пък накара Държавната комисия за правата на човека в страната да започне разследване.

„Цените на пропуските бяха на сравнително ниски цени и се продаваха по интернет, а това спомогна за бързото им разграбване от привържениците - пише „Спортскееда“, най-големият спортен сайт в Индия. - Тъй като билети вече няма, черноборсаджийте се активизираха. Сега те продават на цена, която е пет пъти по-голяма от началната. Недоволството е голямо“.

Според клуба на Бербатов нещата са преувеличени, тъй като един срещу друг се изправят отборите, които играха финален плейоф за титлата през миналия сезон.

А като цяло интерес към срещите от шампионата не липсва. Все пак през годините за различни клубове са играли Алесандро дел Пиеро, Марко Матераци, Роберто Карлуш, Робер Пирес, Дейвид Джеймс, Фреди Люнгберг и Хуан Капдевия.

Специално за „Керала Бластърс“ средната посещаемост беше над 50 000 зрители преди ремонтните дейности на стадиона.

Еуфорията в индийската Суперлига е голяма преди началото на настоящия сезон. И един от виновниците за това е Димитър Бербатов.

Това призна генералният секретар на местната футболна федерация Анил Кумар.

„Бербатов е много добър - каза представителят на първенството. - Неговите пасове са точни и много перспективни. Поне това видях в единствената контрола, която игра „Керала“ по време на своята подготовка. Просто стандартът на останалите играчи не беше на нивото на българина“.

И този сезон „Керала Бластърс“ преследва първа титла. Местните специалисти са на мнение, че с Димитър Бербатов това е постижима цел. Българинът бе липсващото парче при сглобяването на шампионския пъзел през миналия сезон. Сега бленуваното първо място изглежда много по-близо.

Мачовете в ефира на Мтел

Феновете на Димитър Бербатов ще имат шанса да следят на живо неговите изяви в ефира на спортните канали на Мтел. Родните запалянковци ще станат свидетели от азиатското приключение на най-добрия ни играч в последните 15 години. Сезонът в Суперлигата стартира днес, а Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 ще следят в реално време всички двубои на българина.

Първият мач на „Керала Бластърс“ е срещу шампиона „Атлетико де Колката“. Днешната среща ще бъде излъчена от 16,30 часа по Mtel Sport 2. Освен по спортния канал двубоят може да се гледа безплатно и на онлайн платформата ppv.mtel.bg.

С мачовете от индийската Суперлига спортните канали на Мтел разширяват богатото си футболно съдържание, което включва прякото предаване на най-интересните двубои от холандската Ередивизи, руската Премиер лига, украинското и китайското първенство.

Златен слон за българина при титла

Димитър Бербатов ще получи уникален скъпоценен дар, ако спечели титлата в Индия с „Керала Бластърс“. Българинът се похвалил пред свои близки, че от ръководството го изненадали с обещание за 5-килограмов златен слон, инкрустиран със скъпоценни камъни.

Съкровището не е включено в договора, а е жест на шефовете към звездата на тима. То ще бъде изработено по специална поръчка като цената му със сигурност е шестцифрена сума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ