Бербатов: Трансфер в Китай? Трябва да питам жена ми

"Трансфер в Китай? Трябва да питам жена ми, все пак имаме две деца. Ако някой ви каже, че отива там заради футбола, не му вярвайте", обяви Димитър Бербатов. Българският нападател даде интервю за страницата на Си Ен Ен във Фейсбук.

"Аз все още съм активен футболист. Поддържам форма, както го правя през последните 17 години. Тренировките стават навик. Първо водя децата на училище, после отивам във фитнеса или играя футбол. Трябва да се откажеш от много неща заради играта. Ако продължаваш и след 35-годишна възраст, заслужаваш респект."

Бербатов отказа да посочи любим футболист на "Манчестър Юнайтед" от престоя си на "Олд Трафорд". "Това би означавало да обидя останалите. Гигс, Скоулс, Гари Невил - трябваше да ги слушам, да ги гледам и да се уча от тях. Година преди да дойда отборът спечели Шампионската лига. Имах за мениджър Алекс Фъргюсън. Започваш да учиш футбола отначало. Винаги подкрепям бившите си отбори. Гледах "Фулъм" - "Тотнъм" и исках да гледам красив футбол."

"Уейн Рууни? За него мога да кажа само хубави неща. След като е голмайстор №1 на "Юнайтед" и Англия, това казва всичко."

"Всяко поколение има своите големи футболисти. Същото е и за всяка страна. За България това е Христо Стоичков. Той е един от най-големите и си остава такъв. Аз се опитах да бъда най-добрият от моята генерация."

"На тренировките играя като централен защитник. Така разбираш как действат нападателите. Превръщам се в нещо като шпионин."

"Моето бъдеще? Най-добрият вариант е да започна веднага да играя. Все още се чувствам добре, в добра форма съм. Сутрин, като се събудя, се чувствам добре. Ще продължа да поддържам форма. Ако се появи възможност за даден клуб, ще отида, ако не - ще спра с футбола."

"Всеки футболист смята, че може да стане добър треньор. Нормално е и аз да остана във футбола. Но аз мога да бъда успешен и в други области".

"Имам много моменти на гордост. Не мога да посоча само един. Футболът е моя професия и хоби. И, както казах, все още съм активен футболист", завърши Бербатов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ