Бергвайн на война с Куман: Ще се върна в националния отбор, но при друг треньор

Изявленията на Роналд Куман за трансфера на Стивън Бергвийн в Ал Итихад предизвикаха дискомфорт у 26-годишното крило, което сега излезе публично, за да коментира решението на холандския треньор да не го вика повече в националния тим. 
„Ако беше отдаден треньор, щеше да се свърже първо с мен, но трябваше да го чуя по телевизията. Прекарах много страхотни моменти с него, така че съм разочарован. Това не е начинът да се отнасяме към хората и ако той продължава така, ще загуби всякакво доверие“, започна футболистът в интервю за „De Telegraaf“.

Куман определи този трансфер на Бергвайн като липса на спортни амбиции и не го повика в националния отбор. 
„Притесни ме, че той каза, че това не е спортен ход. Мога да ви уверя, че конкуренцията в Арабия е по-висока, отколкото в Холандия и можете да го видите от топ играчите, които играят там. Казват, че играчът трябва да напусне холандското първенство, за да се развива, а аз трябва да остана?“, попита Бергвайн.

„Ето няколко примера: Канте игра там една година и беше най-добрият играч срещу холандския национален отбор на Европейското първенство, а Лапорт, който напусна Манчестър Сити в посока Ал Наср през 2023 г., стана европейски шампион с Испания“, завърши той.

Въпреки това решение Бергвайн не си затваря вратите за завръщане в националния отбор, но е ясно, че няма да играе, докато Куман е начело.
„За мен винаги е било чест да играя за холандския национален отбор, но не искам да правя това повече с този треньор. Омръзна ми някой винаги да се държи така с мен и то - в пресата. Кой знае, може би в бъдеще ще имаме нов треньор и затова не затварям вратата, винаги ще подкрепям съотборниците си, както и те - мен."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят