Берен Саат не иска да се снима в Турция

Берен Саат ще работи с дигитални платформи.

Актрисата се сдобри със свекърва си

Екранната Кьосем работи за Netflix

Eдна от най-обичаните и популярни актриси в южната ни съседка, Берен Саат, категорично отказва да се снима в турски сериал или игрален филм. Тя предпочита да работи в интернет платформата Netflix и в момента участва в поредицата „Дарба”. Това й решение, както се оказа, това не е случайно. Защо Берен отказва офертите на турските филмови производители? В последното си интервю актрисата признава, че по време на снимките на сериала „Великолепният век: Кьосем” преживяла неприятен период.

Основната причина била намесата на RTUK /нещо като нашия СЕМ - б. а/ в творческия процес. Поради страха от санкции, сценаристът променял сцени, особено тези с участието на децата актьори, опасявайки се, че цензорите няма да ги одобрят. Така сериалът се изплъзвал от ръцете на творческия екип. Фактът, че сега Берен Саат не иска да се появява в друг турски проект, е свързан с тези преживявания и е един вид протест срещу системата, която потиска свободата на творчеството.

Ситуацията с държавната цензура в турския ефир става все по-трудна, така че е малко вероятно да видим отново Берен Саат в тамошни телевизионни предавания. Тя обаче със сигурност ще ни зарадва с работата си с дигиталните платформи.

Нека напомним, че Берен Саат напусна по средата сериала „Великолепният век:Кьосем” и по друга причина - тя не искаше да се превъплъти в образа на Кьосем в напреднала възраст и затова екипът покани Нургюл Йешилчай да поеме ролята във втория сезон на поредицата.

] Съпругът на актрисата я сдобрил с майка си.
Съпругът на актрисата я сдобрил с майка си.

Наскоро стана ясно, че Берен Саат, която преодоля проблемите със съпруга си Кенан Доулу преди 6 месеца, сега вече е разтопила и ледовете със свекърва си Серпил Доулу. В продължение на 6 години актрисата пазеше известна дистанция от семейството на съпруга си. Булката и свекървата се събираха заедно само на семейни партита и концерти на Кенан Доулу.

През март, миналата година, Берен Саат и Серпил Доулу се скараха публично в магазин в истанбулския квартал Куручешме. Тази свада бе заснета от папараци и отразена в турските медии. По време на 6-месечна раздяла на Берен Саат и съпруга й Кенан Догулу, свекървата направи следното изявление: „Не се намесвам в отношенията им. Нека се разберат сами!”

Сега, според вестник „Поща”, ледът между снаха и свекърва се е стопил и за това помогнал Кенан Доулу. Берен вече разговаряла със свекърва си чрез видеовръзка. По време на карантината снахата купувала всички необходими хранителни продукти и лекарства за майката на Кенан и ги изпращала по куриер.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали