Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Може ли да имаме повече от един трудов договор едновременно

Берковица чертае туристически пътеки с Румъния

 

Туристически пътеки към природни забележителности ще оформи община Берковица по трансграничен проект със Румъния. Планинските маршрути ще бъдат проучени с дрон и отбелязани на карти и пътеводители за наши и чужди туристи, съобщиха от местната управа в предбалканския град.

Кметът на Общината инж. Милчо Доцов подписа договор за изпълнение на проекта по Програмата ИНТЕРРЕГ Румъния-България 2014-2020 г.,в който освен Берковица участват и румънските общини Банеаса и Аджиджа и българската община Шабла.

По инициативата в Берковица ще бъдат обособени и обезпечени три туристически маршрута – от Туристическо-информационния център на Берковица до Калето, до Хайдушките водопади и до връх Ком. По маршрутите ще се разположат беседки, пейки с маси и кошчета, цветарници, пергола с пейки, информационни табла, указателни знаци и табели и стойки за велосипеди.

За туристическия център в града ще бъдат закупени лаптоп, камера и дрон и ще се изготвят портфолио с туристическите пътеки, пътеводител и туристическа карта.

Целта на проекта е да насърчи туристическия потенциал на общините-партньори, да разгърне мрежа за трансгранично туристическо сътрудничество и да обучи административните структури на четирите общини и местните представители на бизнеса, свързани с туризма – хотели, ресторанти, туристически агенции и местни водачи. А това ще раздвижи общинските икономики и ще повиши стандарта на живот на хората, заявиха от балканската управа. Проектът, който е съфинансиран от ЕС и българския бюджет, е на стойност 506 313,73 евро и ще бъде реализиран за 18 месеца.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.