Скорсезе и Копола: Студио „Марвел“ не прави кино! Всичко е само един комерс, твърдят легендарните режисьори

Парламентът прие бюджета за 2020 г.

„Стачката на стачките” парализира Франция Милиони на бунт срещу пенсионните реформи на Макрон

#MeToo трейлър на новия политически коректен филм за Бонд “Силната чернокожа жена” Лашана Линч съперничи на 007

Пирати отвлякоха гръцки танкер край Нигерия

3028 лв. заплата в софтуерните компании Над 30 хил. са заетите в бранша

Протеини пазят сърцето и кожата в студа Балансираме белтъчния прием с фибри

Словашкият парламент отхвърли спорен законопроект за абортите

50% излишно висше образование

Чаатай Улусой надебеля

Кардайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

ГДБОП разби банда „ливанска пералня” (обзор) Босът Ахмад Шараф и пет от мулетата му са обвинени за пране пари

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 6 декември 2019

Арестуваха сина на Миню Стайков в брониран джип с телохранители (обзор) Гешев: По трудния начин ще разберат, че не живеем във времето на мутрите

Партийната субсидия става 8 лева на глас Предложението беше на БСП, наложиха го от "Обединени патриоти"

Берковица чертае туристически пътеки с Румъния

Туристически маршрут ком-Емине

 

Туристически пътеки към природни забележителности ще оформи община Берковица по трансграничен проект със Румъния. Планинските маршрути ще бъдат проучени с дрон и отбелязани на карти и пътеводители за наши и чужди туристи, съобщиха от местната управа в предбалканския град.

Кметът на Общината инж. Милчо Доцов подписа договор за изпълнение на проекта по Програмата ИНТЕРРЕГ Румъния-България 2014-2020 г.,в който освен Берковица участват и румънските общини Банеаса и Аджиджа и българската община Шабла.

По инициативата в Берковица ще бъдат обособени и обезпечени три туристически маршрута – от Туристическо-информационния център на Берковица до Калето, до Хайдушките водопади и до връх Ком. По маршрутите ще се разположат беседки, пейки с маси и кошчета, цветарници, пергола с пейки, информационни табла, указателни знаци и табели и стойки за велосипеди.

За туристическия център в града ще бъдат закупени лаптоп, камера и дрон и ще се изготвят портфолио с туристическите пътеки, пътеводител и туристическа карта.

Целта на проекта е да насърчи туристическия потенциал на общините-партньори, да разгърне мрежа за трансгранично туристическо сътрудничество и да обучи административните структури на четирите общини и местните представители на бизнеса, свързани с туризма – хотели, ресторанти, туристически агенции и местни водачи. А това ще раздвижи общинските икономики и ще повиши стандарта на живот на хората, заявиха от балканската управа. Проектът, който е съфинансиран от ЕС и българския бюджет, е на стойност 506 313,73 евро и ще бъде реализиран за 18 месеца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.