Берлин очаква утре президента Румен Радев

Президентът Румен Радев. Снимки: Цветан Томчев/ Архив

Президентът Румен Радев пристига утре в Берлин за участие в икономически форум, посветен на България.

Държавният ни глава е приел поканата на Източния комитет на германската икономика, на Федералното министерство на икономиката и енергетиката, на Сдружението на германските индустриалци и търговци, на Германо-българската индустриална и търговска камара, както и на Германо-българския форум.

Президентът Радев е поканен като почетен гост на събитието. Той ще произнесе реч, след което е предвидена дискусия с държавния ни глава. Тя ще бъде водена от д-р Фолкер Трайер, заместник-изпълнителен директор на Сдружението на германските индустриалци и търговци – DIHK, което има вековна история – основано е на 13 май 1861 г. То представлява интересите на всичките 79 германски промишлени и търговски камари и ги отстоява при решения на федералните власти и европейските институции. Същевременно DIHK координира работата на световната мрежа на германските задгранични търговски камари. Седалището е в Дома на германската икономика в Берлин. Точно там, в зала “Менделсон”, реч ще произнесе президентът Румен Радев, след което ще отговаря на въпроси.

В поканата, изпратена от DIHK, изрично се посочва задоволството, че българският държавен глава е приел да участва в посветения на страната ни икономически форум.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете