Бетон за "Лудогорец" и в реванша

Унгарски бетон чака "Лудогорец" и в реванша срещу "Види". Това заяви Марко Николич, треньорът на съперника на българския първенец. Двата отбора направиха 0:0 в Разград в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. "Види" игра в глуха защита, която ядоса щаба на "орлите".

"Нашият отбор създаде ситуации за гол, играхме 90 минути добре, за съжаление техният тим си свърши работата, но можеха да играят малко повече футбол - каза Пауло Аутори, треньорът на "Лудогорец". - В този мач получиха 6 картона, в предните мачове също имаха много официални предупреждения. Не се притесняват да не играят футбол, те го развалят."

Аутори бе контриран от своя колега Николич. Специалистът не е съгласен с обвиненията, че само пречели. Треньорът дори заяви, че опитали да победят, въпреки че това не се видя.

"Не сме играли за реми, дори искахме да спечелим - каза сърбинът. - Такава ще бъде и нашата тактика в реванша. "Лудогорец" има бързи играчи, които все някак трябва да бъдат спрени. Справихме се отлично в защита, но в атака можеше и по-добре."

Съвсем очаквано, в Унгария бяха доволни от ремито.

"Разочаровахме българите - написа сайтът "24". - "Лудогорец" има играчи с обща цена над 50 млн. евро, докато нашият тим е пет пъти по-евтин. Статистиката също бе в тяхна полза - 16 удара срещу само два за "Види" в първия мач. Въпреки това се видя, че разликата е само в цифрите. Отборът ни няма от какво да се срамува, тъй като е близо до отстраняването на българския шампион. С отлична защита, ритане и хапане добрият резултат е постигнат."

Светослав Дяков, капитанът на "Лудогорец", обаче се закани на стила на "Види".

"Само рушаха играта, но имаме повече класа - каза халфът. - Сигурен съм, че ще ги отстраним. Играха разочароващо, но това ще ни мотивира за реванша."

Равенството зарадва унгарският премиер Виктор Орбан. Той изгледа двубоя от трибуните в Разград, а след края на мача щастлива усмивка гейна на лицето му. Орбан си спретна среща с Гюнай Хюсмен, областният управител на Разград. Това стана на стадион "Лудогорец Арена" непосредствено преди мача. Виктор Орбан сподели добрите си впечатления от Лудогорието за краткото му частно посещение тук. Двамата коментираха и спортните си пристрастия. Премиерът на Унгария отдавна е привърженик на „Види“, отборът е от неговото родно място. Орбан пристигна в Разград след официално посещение в Черна гора.

Унгарският сайт "Zoom" обаче иска отговори от премиера.

"Мачът беше мъчителен, а интересното бе на трибуните - пише изданието. - Виктор Орбан гледаше двубоя в Разград. Въпросът е по работа ли бе в България или за удоволствие? Орбан трябва да отговори и с какъв полет е пътувал - частен или държавен.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ