БЗНС на Ненчев предлага предсрочни парламентарни избори през пролетта

БЗНС с лидер Николай Ненчев настоява за спешно заседание на ръководните органи на Реформаторския блок, на което ще предложи “при изчерпване на всички останали възможности” предсрочни парламентарни избори напролет, като “най-демократичния начин за излизане от политическа криза”. Това пише в декларация, публикувана на сайта на партията.

Пълният текст:

БЗНС изразява своето възмущение от опитите да бъде дестабилизирана държавата и нейните институции.

БЗНС винаги е настоявал за принципност, почтеност, последователност и прозрачност в управлението на държавата и управляващата коалиция. Отказваме да правим компромиси с тези си убеждения. Манипулативният пиар в част от българските медии ни провокира да заявим, че за нас участието във властта никога не е самоцел.

За БЗНС е очевидно, че доверието между коалиционните партньори е нарушено.

Участваме в управлението само и единствено, за да защитим националните интереси на България, евроатлантическата ѝ принадлежност и за да отвоюваме държавата от мафията.

В този смисъл заявяваме, че е национално безотговорно да оставим властта в ръцете на наследниците на престъпния комунистически режим, на техните олигарси, чрез правителства на плаващи и неясни мнозинства и провалени политически и икономически проекти.

Всяка дестабилизация и политическа криза ни тласка в нова зависимост от агресивната руска имперска политика. Няма да се примирим и позволим да ни унижават и да търгуват със свободата и достойнството ни.

Като пълноправен член на Реформаторския блок настояваме за свикване на Изпълнителния и Гражданския съвет на 17 октомври. Ще предложим на Реформаторския блок, при изчерпване на всички останали възможности, да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година. Считаме, че това е най-демократичния начин за излизане от политическа криза.

Към настоящия момент, за БЗНС е най-важно да отдаде уверена и мащабна подкрепа на кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок Трайчо Трайков и Съби Събев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Ха-ха-ха, как ги прекара тези банкянския тарикат. Усети колко са алчни за власт и ги разби.На следващите избори Реформаторския блок ще бъде история, а шефовете на “бутиковите” партийкиф ще бъдат наредени в листите на ГЕРБ.Да се готви “Паричен фонд” барабар с бялата Златка златния пръст

  2. КАКВИ СТЕ? При Тодор Живков бяхте във властта. Сега при Бойко пак сте там. Колко сте? Двама, Трима? Защо се събрахте СДС, ДДС. ДПС, БЗНС, НДВС. За да прескочите 4 % бариера. Но за всички няма министерски кресла. Правилно! Трябва да спечелите и изборите и ще има пост и за РАДАН КЪНЕВ. А ТИКВАТА ще го изолира. И него няма да си го спомняме след 2 години.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.