Биатлонистите бавни в щафетата

България остана на 17-ото, предпоследно място от завършилите 18 отбора в смесената щафета в биатлона на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Тимът ни се спаси от попадане в наказателния кръг, но с цената на 11 допълнителни патрона, а най-неточен с 4 пропуска бе звездата Красимир Анев на предпоследния пост. Емилия Йорданова, Даниела Кадева и Владимир Илиев също имаха „принос“ в натрупването на пасива от 3:57,4 минути. Зад българите остана само Казахстан, а преди това щафетите на Словакия и Литва бяха затворени с обиколка.

„Явно трябва да работим повече за стрелбата – заяви Анев. - За ските вече ми омръзна да говоря. Дано в мъжката щафета се справим по-добре.“

Невероятният Мартен Фуркад спечели трета титла в Пьонгчанг, след като завърши триумфално изключително силното състезание на френския тим. Трима от карето на „петлите“ бяха перфектни на стрелбището, а само на 20,9 секунди зад тях завърши тимът на Норвегия, но с 1 наказателен тур и 11 допълнителни патрона. Бронза взе квартетът на Италия със 7 презареждания и пасив от 26,9 сек. „Адзурите“ измъкнаха отличието само с 3 десети пред Германия, след като Доминик Виндиш пресече пътя на Арнд Пфайфер, но контестацията на Бундестима не бе уважена от журито.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт