Биатлонистите ни най-точни в Поклюка

Биатлонистите ни бяха най-точни в щафетата 4 по 7,5 км на Световната купа в словенския курорт Поклюка.  Тимът ни използва само 4 резервни патрона и завърши 11-и без наказателна обиколка. Красимир Анев на първи пост и Димитър Герджиков на трети бяха без грешка на рубежа, а Антон Синапов и Владимир Илиев използваха по 2 допълнителни патрона. По регламент всеки състезател разполага с 3 резервни, а ако се нуждае от повече, върти наказателна обиколка.

Квартетът ни завърши на 2,18 минути от победителя Франция, в чийто състав бе и носителят на световната купа Мартен Фуркад.

„Петлите” водеха през цялото време, като използваха 7 допълнителни патрона. Втори с 15,7 сек изоставане финишираха руснаците, които също получиха наказателна. Трети на почетната стълбичка се качиха германците. Немският квартет се нуждаеше от 11 резервни патрона, но успя да стопи изоставането, за да финишира с пасив от 21,5 сек и заслужи бронза.

Крах претърпя силният квартет на Норвегия, изстрелял 13 допълнителни патрона. Скандинавците трябваше да се задоволят с 9-а позиция.

Всеки един от стартовете носи точки за ранглистата, според която ще се разпределят и квотите след края на сезона за олимпиадата Пьонгчанг 2018.

Следващата надпревара е в края на седмицата в Нови место (Чехия).

Същевременно Мария Здравкова се представи най-добре от нашите на младежката световната купа в Швейцария. Тя завърши 26-а, а победителка е французойката Жули Симон.

 

Снимка АФП

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт