На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Библиотека обяви апетитен конкурс

Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров” в Шумен организира нетрадиционен конкурс за читатели, запалени по готварски рецепти и любими ястия в книги и филми. До края на март талантливи гастрономи могат да участват в надпреварата „Истории в рецепти или с какво се хранят литературните и филмовите герои и техните автори”.

Библиотеката очаква участниците да представят по интересен начин кулинарни истории или рецепти, част от съдържанието на романи, кулинарни издания или филми. Вариантите за кандидатстване са три – с художествен текст /разказ или есе/, със снимка или рисунка и трето с видеоразказ до 5 минути. Всеки може да участва в повече от една категория. Библиотеката ще оценява участниците в две възрастови групи – до и над 16 години. Има и атрактивни награди за читателите кулинари.

Творбите на всички ще бъдат подредени през април в изложба, а най-добрите текстове ще бъдат събрани в електронна книга на сайта на библиотеката.

В подкрепа на вкусния конкурс библиотеката дори върти безплатно филми на кулинарна тематика. “Джули и Джулия” и “На един черпак разстояние” вече са прожектирани, но остават още 8 киноизкушения. В заемна за възрастни и в детски отдел има постоянни витрини с художествена литература и DVD с филми на кулинарна тема.

Вече има заявки за участие. Ученички са творили върху “Печената тиква” на Елин Пелин, даже дават оригинална съвременна рецепта, казват организаторите. Други пък са заложили на видеоразкази.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.