Джеф Безос отново е най-богатият човек в света

КНДР ще къса всички връзки със света

В САЩ проверяват първи случай на китайския коронавирус

Европейската транспортна комисия прие споразумението по пакета „Мобилност“

България е котенце, Хърватия – дракон

Владимир Путин назначи новото правителство на Русия (ВИДЕО) Ключови министри запазиха постовете си

Премиерът Борисов се срещна с президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов

Бърза смърт идва от Китай Новият коронавирус покоси над 291 души

Президентите Румен Радев и Реувен Ривлин обсъдиха партньорството в иновациите, сигурността и добрите практики

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 януари 2020

150 милиона долара за „1917”

Зам.-председател на Комисията за финансов надзор подаде оставка

Тракийски университет привлича студенти с нови специалности

Шеф на разузнаването обвинен за теч на тайни (обзор)

Променят правилата за фирми за бутилки с газ Бензиностанциите с четири месеца за регистрация

Бивша студентка излезе предсрочно от затвора за добро поведение

„Колкото и странно да звучи, радвам се, че имах възможност да попадна на това място /затвора – б.р./ и да преосмисля много неща за живота и за себе си“ – това заявила лишена от свобода пред Окръжния съд в Сливен преди да чуе дали ще бъде условно, предсрочно освободена от женския затвор в Сливен. Младата жена е бивша студентка, с няколко присъди за наркотици. А предложението да излезе на свобода преди да е изтекъл края на наказанието й, е внесено от началника на затвора, съобщиха от съда.

Някогашната студентка започнала да попада в съдебните зали от 2015 година насам, присъдите й са произнесени от две районни съдилища в страната. Най-напред я заловили в морски курорт с различни количества канабис, амфетамин и метаамфетамин на стойност близо 1 070 лева. Съдът й наложил условна присъда от 15 месеца лишаване от свобода, с 4-годишен изпитателен срок. Наказанието било преведено в изпълнение в края на март миналата година, след като в изпитателния срок я хванали отново с наркотици. Вече била в затвора, когато били постановени още две присъди. Тях трябвало да „излежи“ отделно от първата.

При престоя й в затвора значително бил занижен риска от рецидив. Младата жена е работила, участвала в социалния и културния живот, била е награждавана 8 пъти, била е назначена за отговорник, не е имала отклонения при домашен отпуск, ползвала се е с подкрепата на семейството. Въз основа на тези и други добри показатели ръководството на затвора е преценило, че лишената от свобода може да бъде освободена предсрочно. Окръжното обвинение е подкрепило предложението, като е посочила още, изтърпените 15 месеца лишаване от свобода не са малко за младата й възраст. Окръжният съд е допуснал условно, предсрочно освобождаване от 1 месец и 9 дни, на колкото възлиза остатъкът от изпълнението на последните две присъди.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.