Бивша №5 в тениса в допинг афера

Италианката Сара Ерани, бивша №5 в световния тенис, бе хваната с допинг. В пробата й, взета в началото на годината, е открит аримикекс. Препаратът е в списъка на забранените стимуланти. Но се използва и за лечение на рак на гърдата. За това обаче трябва предварително предписание за терапия.

Любопитен факт е, че Ерани е работела с печално известния доктор Гарсия дел Морал, главно действащо лице в допинг аферата с американския колоездач Ланс Армстронг. През 2012-а Международната федерация по тенис (IFT) инструктира играчите да се разграничат от лекаря.

Италианската федерация защити звездата си и засега не налага наказание. В сряда Ерани ще даде обяснения по случая.

В момента 30-годишната тенисистка е 98-ма в света, а през 2012-а игра финал на „Ролан Гарос“. Има 9 титли от турнири на WTA, а големите й успехи са на двойки с Роберта Винчи. Дуетът дори оглавява ранглистата.

Същевременно Григор Димитров запази 11-то си място на планетата. Тази седмица първата ни ракета ще стартира на „Мастърс“-а в Канада. Неговият съперник бе определен снощи между Миша Зверев (Германия) и словашкия квалификант Норберт Гомбош.

А Цветана Пиронкова продължава да върви надолу. Тя отстъпи с две позиции и вече е 126-та.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт