Бившият американски държавен секретар Мадлин Олбрайт готова да приеме исляма като протест срещу Тръмп

Бившият американски държавен секретар от демократическата партия Мадлин Олбрайт изрази готовност да приеме исляма в знак на протест срещу твърдата имиграционна политика на президента Доналд Тръмп, съобщи БТВ.

Само пет дни след встъпването си в длъжност новият президент републиканец подписа указ за по-строго прилагане на имиграционните закони, по-специално спирането на федерално финансиране за т.нар. „градове-убежища” и щати, които са обявили, че няма да прилагат имиграционното законодателство на страната.

Очаква се Тръмп да вземе мерки и за ограничаване на законната имиграция, като ограничи броя на бежанците и блокира издаването на визи за граждани с преобладаващо мюсюлманско население като Сирия, Судан, Сомалия, Ирак, Иран, Либия и Йемен.

„Бях възпитана като католичка, после преминах към Епископалната църква, а впоследствие разбрах, че семейството ми е от еврейски произход. Готова съм да приема исляма от солидарност”, написа Мадлин Олбрайт в личния си туитър профил. Тя е споделила и снимка на Статуята на свободата, на която пише „Америка трябва да остане отворена за всички хора с различна вяра. Бежанци, добре дошли!”.

Заявки да приемат исляма направиха и редица холивудски звезди, сред които актрисата от „Теория за големия взрив” Маим Биалик. „Аз съм от еврейски произход. Готова съм да приема исляма от солидарност, ако се стигне до там”, написа тя в „Туитър”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят