Бившият кмет на община Златарица се раздели емоциално с властта

"Предадоха ме! Едни за пари, други за обещания, трети заради злобата, четвърти заради дрогата, а пети просто така", написа във фейсбук Пенчо Чанев

Бившият кмет на община Златарица Пенчо Чанев се раздели емоционално с властта. Юристът, който беше кандидат за четвърти управленски мандат от ВМРО, изгуби съревнованието с опонента си от БСП Михаил Ганев. Така начело на балканското градче застава двукратния световен шампион по борба, за който се знае, че тепърва ще трупа управленски опит.

"През 1393 г. Султан Баязид I обсажда крепостта Царевец. Обсадата продължава няколко месеца. Накрая се намира предател, който предава крепостта. Отивайки, да си получи наградата, султанът заповядва да му отсекат главата, защото който веднъж е станал предател, ще стане отново. Това е за предателите. За тези, които се кланеха, сервилничеха, подмазваха се и чакаха своя нещастно щастлив миг да повалят този, който искаха да им е приятел. Рано или късно те ще направят това и със следващия. Мислех си, че когато помагам на много хора, безрезервно, безкористно, когато се отнасях с тях като приятел, те ще ми отвърнат със същото. Оказа се, че Владо Даверов във филма „Вчера“ е казал, че само от качествен приятел става добър предател. В изборната нощ го изпитах на гърба си. Едни за пари, други за обещания, трети заради злобата (без да знаят защо), четвърти заради дрогата, а пети просто така. И утре, когато всички изтрезнеем ще се питаме Защо? Защо ме излъгаха, защо повярвах, защо предадох? Защо?", казва в обръщението си Пенчо Чанев.

Той е написал още, че лично за него това е една щастлива нощ.

"Щастлива, защото няма да съм вече кмет на предатели, няма да съм вече приятел на продажници. Щастлив съм, че ще имам време за семейството си, за децата си, които другите нямат, за собствените си проекти, които ще реализирам. Един човек от Златарица казваше, че няма как Вълкът да стане куче, а кучето да стане вълк. Сега имам още по-голямо желание за работа, но не за общото и не за всички, а за себе си и семейството.

Този, който спечели трябва да знае, че орлици се ловят със живо месо, а не с мърша. Точно тези ласкатели ще станат още по-класни предатели. Но всеки народ избира и заслужава управниците си!

На добър час на новия кмет! Този пост е борба. Борба със себе си. Борба с приятели, борба с предатели. При встъпването в длъжност ще му предам три неща: Първото е свързано с труда, който трябва да положи. Второто – с хората, на които да помогне. Третото – с хората, които ще го предадат.

Тази нощ искам да кажа: ОТЪРВАХ СЕ! Тази нощ е щастливата нощ за мен. С малки изключения за малкото приятели, на всички останали искам да кажа – ПИТО-ПЛАТЕНО! НИЩО НЕ ВИ ДЪЛЖА!

И не забравяйте – рано или късно ще се срещнем!

Благодаря на тези, които безрезервно и безкористно ме подкрепиха!", заявява в заключение Пенчо Чанев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика