Бившият кмет на Перник Вяра Церовска: Направила съм твърде много в града да има по-добро водоснабдяване

Бившата кметица на Перник Вяра Церовска

Аз съм направила твърде много в Перник да има по-добро водоснабдяване и това си личи от всички инвестиции с мое участие, заяви пред БНТ бившият кмет на Перник Вяра Церовска.

По думите й, яз. Студена е изключителна държавна собственост и се охранява много специално, затова какво се случва с водата трябва да бъде изяснено след една много щателна проверка.

"Водопреносната мрежа в Перник е строена в средата на миналия век - можете да си представите за какво става въпрос. Сериозно влияние оказа и земетресението през 2012 г.", заяви Церовска.

Церовска коментира и проекта за изграждане на воден цикъл в Перник.

"В моя мандат е направено проектиране на този воден цикъл и това е първият момент, в който има договор с МОСВ за реализиране на този воден цикъл", заяви бившият кмет на Перник.

Воден режим се налага от ВиК дружеството, а не от кмета, категорична е Церовска.

"Аз не съм била на работа на 10 октомври, когато е входящата дата на писмото от ВиК. От 5 април има ограничителна заповед за ползване на питейна вода от яз. Студена. Никой не може да предвиди какво ще се случи и какви са валежите. Ако е имало някакъв проблем с количеството, той трябва да се е развил през месеците август, септември и октомври, когато авариите са увеличени в пъти повече в сравнение с миналата година", каза още Церовска.

Нямам информация дали яз. Студена е бил източван покрай ремонта, допълни още бившият кмет на Перник.

Коментари

Задължително поле