Ердоган: Турция е приела 3,6 млн. бежанци, Западът трябва да направи същото

Кметът на Благоевград направи първа копка на модерна спортна площадка в СУ „Арсени Костенцев“

Фандъкова: Създаваме четири индустриални зони в София

Правителството закрива почетното консулство в Монако

Самолет на испанските военновъздушни сили се разби в морето край Мурсия, двама са загинали

Община Търговище с нов главен архитект

Завърши ремонтът на виадукта при 37-и километър на магистрала „Хемус“ към София

С камбанен звън Враца посрещна Българския патриарх Неофит (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 18 септември 2019 г.

Мишел Темер заяви, че свалянето на Дилма Русев е било преврат

В село с 8 души възродиха 4 паметника

Община Свищов и УНИЦЕФ ще си сътрудничат по Програмата „Работилница за родители – Да пораснем заедно“ Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца до 4 години

България в топ пет с инвестиции по Плана „Юнкер“

Тренировката на Славена Вътова за супер тяло (ВИДЕО)

„Алфа Рисърч“ измери слаба подкрепа за обединение срещу действащи кметове на балотаж

Бившият кмет на Сливен: Публичното обсъждане на бюджета бе пародия

Публичното обсъждане на новия бюджет на Сливен бе пародия!” – обвини бившият кмет, сега общински съветник от БСП, ген. Кольо Милев. Обсъждането бе насрочено навръх Йорданов ден, когато целият град се скова в мраз и лед. При това – от 9 ч., а не в извън работно време, за да могат да участват заинтересованите сливенски-данъкоплатци.

По тази причина в залата, освен екипът на кметът Стефан Радев (ГЕРБ), съветници от ГЕРБ и БСП, са дошли едва двама граждани. Имало е предложение обсъждането да бъде отложено, за да не се провежда формално – колкото да бъде спазена буквата на закона. Предложението не било прието.

„Видя се, че в Сливен няма и гражданско общество” – допълни още нотариус Николай Бъчваров, един от двамата граждани, отишли на обсъждането. На хората им направило впечатление, че драстично са орязани, например, общинските субсидии за културни институти в проекто-бюджета за 2017 г., но дори техните ръководители ги нямало в залата.

Съветници от БСП и граждани обявиха, че липсва прозрачност в работата на общинската администрация. Все още нямало отговор какъв е остатъкът от новия облигационен заем за 25 млн.лева, какви точно са текущите задължения на общината към момента, защо е занижен планът за местните приходи до нивата отпреди две години, въпреки че местните данъци бяха драстично увеличени, и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.