Путин изрази съжаление, че Тръмп е отменил срещата си с Ким Чен-ун

Комисия на Сената на САЩ одобри проектобюджет, засягащ Русия, Китай и Турция

Северна Корея е готова да преговаря със САЩ

Арестуваха венецуелски военни за предполагаем заговор срещу правителството

Фейсбук и Туитър променят правилата си за политически реклами

Министрите на отбраната на балтийските страни поискаха засилване на присъствието на НАТО в региона

Путин и Макрон обсъдиха излезането на САЩ от ядреното споразумение с Иран

Представителите на ЕС отхвърлиха основни британски искания за Брекзита

На 25 май 2018 да почерпят

Раздадоха наградите “Аскеер 2018” За цялостен принос в развитието на театралното изкуство отличиха Васил Михайлов

Хазал от “Черната перла” не крие новата си любов Актрисата Ханде Ерчел твърди, че славата не я е променила

100-годишна сграда се срути в Аржентина и уби трима

Николас Мадуро се закле за втория си мандат като президент на Венецуела

Макрон и Путин се срещнаха в Константиновския дворец край Санкт Петербург

Връчват наградите “Аскеер” за постижения в театралното изкуство

Бивши депутати от ДПС отиват отново на съд

Бившите депутати от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков в съдебната зала. Снимка: БНР

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Митхат Табаков, Гюнай Сефер и Росица Милчева за това, че в качеството си на длъжностни лица в съучастие са съставили официални документи, в които са удостоверили неверни обстоятелства, като деянията са извършени при условията на продължавано престъпление.

Табаков и Сефер са бивши депутати от ДПС. Имунитетът им беше свален и бяха съдени по друго обвинение, като първият получи четири години лишаване от свобода и лежи във варненския затвор, а вторият беше оправдан.

По обвинението, което прокуратурата повдига отново, СГС постанови 11 години затвор за Табаков и 10 за Сефер, но Софийският апелативен съд отмени присъдите и върна делото на обвинението.

Новият обвинителен акт на прокуратурата:

На Табаков, който е бивш кмет на община Дулово, е повдигнато обвинение и за това, че в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно положение, с цел да набави за дружеството „Булмекс“ ЕООД облага, е нарушил служебните си задължения, като е променил обявените условия на параметри на обществена поръчка, като от деянието са могли да настъпят значителни вредни последици – престъпление по чл. 282, ал.2, вр. ал. 1 от НК.

През септември 2005 г. Митхат Табаков, в качеството си на кмет на община Дулово, действал напълно съзнателно, нарушавайки служебните си задължения, като пряко целял да набави за дружеството „Булмекс“ ЕООД имотна облага. Действайки като възложител на открит конкурс по Закона за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки, който открил със своя заповед, Табаков нарушил служебните си задължения по чл. 44, ал. 1 т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Той сключил договор за изграждане на обект „Път ІV – 23032 с. Окорш – връзка от път ІІ-23 до път І-7“ при по-благоприятни за „Булмекс“ ЕООД условия, а именно – изграждането на 3,120 км. пътен участък за 1 223 293,78 лв., а не за изграждането на 7,300 км. пътен участък на същата стойност, както е обявена обществената поръчка и каквато е била офертата на тази фирма.От това неминуемо са могли да настъпят немаловажни вредни последици за „Публични инвестиционни проекти“ ЕАД, изразяващи се в плащане на сумата от 1 223 293,78 лв. за построяване на пътен участък от 3,120 км. вместо пътен участък от 7,300 км., както и вредни последици за община Дулово.

Във връзка с процедурата по обществената поръчка, Табаков участвал заедно със Сефер и Милчева в съставянето на документи с невярно съдържание – 5 броя протоколи за установяване завършването и заплащането на различни видове строителни и монтажни работи по посочения пътен обект.

Гюнай Сефер е собственик и едноличен управител на фирма, подизпълнител за изграждането на посочения пътен участък, а Росица Милчева – ръководител обособено звено (резидент инженер) в „Пътинвест-инженеринг“ АД.

Милчева е трябвало да осъществява строителен надзор при извършването на строително-монтажните работи. Тя е подписвала протоколи, свързани с обекта, без реално да е извършвала изискуемия строителен надзор.

С протоколите, които били съставени и подписани от обвиняемите в качеството им на длъжностни лица, било отчетено извършването на строително-монтажни работи в много по-голям обем от действително извършените от подизпълнителя „Пътстроймонтаж“ ООД. Това обстоятелство се доказва от заключенията на изготвените по делото комплексни технически, съдебно-счетоводни и икономически експертизи.

Предстои насрочване на делото в СГС.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тези че са престъпници е ясно , от .. 28 .години България я грабят всички който са били във властта , от президенти те , до най ниските етажи на властта , това са престъпниците който ограбиха българския народ за тези . 28 . години . Сега не могат да се съдят , едни други , защото всички са крали като за световно , но защо съдиите не ги осъждат ефективно , защото много съдии са престъпници като тях , вземат си тлъсти те комисиони и ги оправдават .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.