Бивш депутат от “Атака” стана областен управител на Софийска област Той призова през 2013 г. Генка Шикерова да се прекръсти на Захариева

Правителството назначи Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област и освободи досега заемалата длъжността София Торолова, съобщиха от МС.

Илиан Тодоров е избиран два пъти за народен представител – в 42-ото и 43-ото Народно събрание от “Атака”.

Магистър е по национална сигурност и отбрана от Военната академия „Георги С. Раковски“.

Той нашумя с призива си в ефира на БТВ през 2013 г. към водещата Генка Шикерова да си смени името: “Дръжте се малко по-прилично. Вие в каква телевизия сте – американска, еврейска, турска? Тайна ли е? Ако сте в американска, прекръстете се на г-жа Шугър. Ако сте в еврейска, прекръстете се на Цукерберг. За турска телевизия фамилията ви е добре. Заповядайте на работа в българската телевизия “Алфа”, но ще трябва да смените името на Захариева.”

Репликата му беше в разговор за посещението на делегация на “Атака” в Куба, в което и той беше взел участие.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

    1. Как реши че е простак? Познаваш ли го та даваш характеристики или просто трябва да го плюете само защото е от Атака

  1. Боже, пази Софийска област! Това недоразумение ли е цената на компромиса?!?!?! Бойко, жалки сте вече.

    1. Боже пази не само Софийска област а цяла България от такива злобни и прости хора ,като госпожата! Момчето е с две висши образования, два пъти депутат, внесъл е над 50 законопроекта и владее 3 езика . Вие госпожо с колко от неговите качества можете да се похвалите? Защото ако не можете – НЕДОРАЗУМЕНИЕТО СТЕ ВИЕ А НЕ ТОЙ!

  2. Абсолютно правилно и при вникване в смисъла,то вероятно се разбира ,че няма за цел да преименува журналистаката,а да посочи чии интереси обслужва нейният работодател!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.