Бивш кмет на Пловдив прати приватизацията на Панаира в прокуратурата

 

Бившият кмет на Пловдив и настоящ общински съветник и кандидат на ПП ГЕРБ за депутат в 44-ото Народно събрание Спас Гърневски е поискал от Окръжна прокуратура да разследва приватизацията на Международния панаир в града под тепетата отпреди десетина години.

По време на сесията на местния парламент Гърневски дори изчете сигнала, който е изпратил до окръжния прокурор на Пловдив. В него бившият лидер на СДС и ДСБ под тепетата уведомява прокуратурата, че като представител на Община Пловдив в общото събрание на акционерите на "Пълдин Туринвест" се е натъкнал на груби и фрапантни нарушения при оформяне на дружествения договор. Гърневски нарича някои от процедурите "криминални", твърди, че апортните вноски на Община Пловдив са били умишлено занижавани, и настоява за преразглеждане на сделката.

Бившият кмет на Пловдив призовава окръжния прокурор да разпореди комплексна проверка, касаеща данъчната, юридическата и финансово-счетоводната чистота на тази сделка.

"Повече от 10 години тя е обект на коментари, съмнения, внушения и възмущения, съпътстващи обществено-политическия живот под тепетата. Време е да научим истината за нея такава, каквато е. Би било предателство към града ни, ако я оставим да изтече в блатото на давността", пише още в сигнала на Гърневски до Окръжна прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони