Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Бивш кмет на Свищов опроверга, че е обвиняем Станислав Благов доказва това с удостоверение от Прокуратурата и Националната следствена служба

Бившият кмет на Свищов Станислав Благов оспори, че му е повдигнато обвинение за безстопанственост и причиняване на щети в следствие на калпаво изграден водопровод за над 2 млн. лева. Това твърдение бе тиражирано от медии в Свищов преди седмица, на които „Труд“ се позова в публикация. Потърсен тогава за коментар, Станислав Благов заяви, че научава за това от средствата за масова информация.

Веднага след това бившият градоначалник, който се почувствал наклеветен, е изискал официална справка от правораздавателните институции дали срещу него се води разследване и дали е обвиняем.

clipboard02„От Удостоверение рег. № И-49034 от 28 ноември 2017 година на Прокуратурата на Република България – Национална следствена служба, въз основа на поискана от мен проверка в Централизираната информационна система на следствените служби, свързана с централната компонента на Единната информационна система за противодействие на престъпността, безспорно се установи, че към тази дата срещу мен няма данни за обвинения по неприключили наказателни производства“, заяви Благов и показа въпросния документ.

Скандалите около проблемното ВиК-съоръжение гръмнаха след като то така и не заработи качествено и непрекъснато дефектираше. Чешмите в крайдунавския град през ден пресъхваха, а жителите пиеха вода с влошено качество. Заради честите аварии имаше опасност общината да остане за неопределен период от време без вода. Заради това настоящият кмет на Свищов Генчо Генчев сигнализирал за проблемите всички държавни институции, включително и министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. Районната прокуратура в Свищов разпореди проверка, но през септември преписката беше прехвърлена по компетенция в Окръжната прокуратура във Велико Търново.

„По случая се води разследване, но засега то е срещу неизвестен извършител“, потвърдиха от държавното обвинение в старата столица.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете