Бивш кмет на Свищов опроверга, че е обвиняем

Станислав Благов доказва това с удостоверение от Прокуратурата и Националната следствена служба

Бившият кмет на Свищов Станислав Благов оспори, че му е повдигнато обвинение за безстопанственост и причиняване на щети в следствие на калпаво изграден водопровод за над 2 млн. лева. Това твърдение бе тиражирано от медии в Свищов преди седмица, на които „Труд“ се позова в публикация. Потърсен тогава за коментар, Станислав Благов заяви, че научава за това от средствата за масова информация.

Веднага след това бившият градоначалник, който се почувствал наклеветен, е изискал официална справка от правораздавателните институции дали срещу него се води разследване и дали е обвиняем.

clipboard02„От Удостоверение рег. № И-49034 от 28 ноември 2017 година на Прокуратурата на Република България - Национална следствена служба, въз основа на поискана от мен проверка в Централизираната информационна система на следствените служби, свързана с централната компонента на Единната информационна система за противодействие на престъпността, безспорно се установи, че към тази дата срещу мен няма данни за обвинения по неприключили наказателни производства“, заяви Благов и показа въпросния документ.

Скандалите около проблемното ВиК-съоръжение гръмнаха след като то така и не заработи качествено и непрекъснато дефектираше. Чешмите в крайдунавския град през ден пресъхваха, а жителите пиеха вода с влошено качество. Заради честите аварии имаше опасност общината да остане за неопределен период от време без вода. Заради това настоящият кмет на Свищов Генчо Генчев сигнализирал за проблемите всички държавни институции, включително и министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. Районната прокуратура в Свищов разпореди проверка, но през септември преписката беше прехвърлена по компетенция в Окръжната прокуратура във Велико Търново.

„По случая се води разследване, но засега то е срещу неизвестен извършител“, потвърдиха от държавното обвинение в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България