Бивш кмет на Съединение стоял зад атаките срещу сегашния градоначалник

Бившият кмет на община Съединение Георги Руменов, издигнат навремето от БСП, стоял зад атаките срещу сегашния градоначалник Атанас Балкански (ГЕРБ), разкриха хора от "кухнята" в местния парламент.

Руменов и хората му от "Сдружение за Съединение", което на последните местни избори успя да вкара петима старейшини в 17-членния Общински съвет, сформирали с тримата съветници от Патриотичния фронт опозиция срещу Балкански. Освен от съпартийците си от ГЕРБ кметът Балкански бил подкрепян в местния парламент и от общинските съветници от БСП и Реформаторския блок, които имали по двама свои представители.

Местната опозиция, обединена от напусналия редиците на БСП Георги Руменов, не се е отказала да свали Атанас Балкански от кметския пост, след като Пловдивският административен съд спря като незаконосъобразно решението на ОИК-Съединение за отстраняването му от поста, взето заради факта, че на негово име все още се водели фирми в деня на встъпване в длъжност. Сега от ОИК-Съединение възнамеряват да оспорват решението на Административния съд на по-висока инстанция - пред ВАС (Върховния административен съд).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика