Бивш лидер на СДС влиза в листата на НФСБ

Снимка: Архив

Бивш лидер на СДС- Бургас- Васил Камберов, който бе и заместник областен управител на морския град, влиза в листата за общински съветници на НФСБ. Новината съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Камберов години наред странеше от обществения живот и политиката, тъй като се отдаде на занимание със своя туристически бизнес. Той има хотел в Приморско, откъдето е родом. Сега е четвърти поред в листата на НФСБ от квотата на коалиционния партньор „Движение Демократично действие”.

Кандидат за кмет на НФСБ е директорът на Бургаската болница д- р Бойко Миразчийски, а в листата, представена от Валери Симеонов, на брифинг в понеделник има още професор, адвокати, двама журналисти и риболовец.

Съветниците на Симеонов в бившия вече общински съвет се разпиляха по други партии и от тях, но на предни позиции са само двама- Ивайло Вагенщайн и Милен Ненчев. Дългогодишният член на НФСБ и журналист Ангел Божидаров бе сред отлюспените и сега се явява в листата на бизнесмена Бенчо Бенчев, който от своя страна бе загърбен от социалистите заради скандала със съдействието на Митьо Очите да се укрие в Истанбул.

До момента толкова пъстра палитра от листи за съветници в Бургас не е имало, коментират политически наблюдатели. Председателят на ВМРО в морския град- Георги Дракалиев пък си е съветник от ГЕРБ и отново ще е в листата на партията на Бойко Борисов.

Коментари

Задължително поле