Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте!

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Елитът уважи изложба на Вежди Рашидов Шефът на парламентарната Комисия по култура представи 41 акварела и 14 скулптури глави, създадени през 2018 г.

Превозвачи се опасяват от фалити Ще бъдат принудени да регистрират бизнеса си в чужбина

Жълт код за силен вятър и снеговалежи в 9 области утре

Ангела Меркел ще получи наградата „Фулбрайт“

Пуснаха Кюфтето срещу 3 бона гаранция

Студентът, ранил трима полицаи, скочи от втория етаж на болницата в Стара Загора

Обиск в джамия в Берлин

Кабинетът в Лондон се готви за Брекзит без сделка Пращат предупреждения на 140 000 фирми

Премиера на „Опърничавите“ събра актьори и писатели

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 декември 2018

25 000 лв. гаранция за подсъдим за хашиш

Бивш началник в Софийския градски съд направи зловещи разкрития за връзките на Лозан Панов с олигархията (ВИДЕО)

Зловещи разкрития за връзките на Лозан Панов с олигархията и начина, по който експлоатира съда в частна полза, за влиянието на медийния олигарх Иво Прокопиев в съдебната власт, за това как група лица осъществяват контрол върху всички съдии и извършват търговия с дела направи уволненият дългогодишен началник на IT-отдела на Софийски градски съд /СГС/ инж. Ташко Ташев в предаването на Николай Бареков „Презареди България” в четвъртък вечерта по Евроком. Експертът разкри още как и защо бившият министър на правосъдието Христо Иванов и председател на „Да, България” е ровил в системата и делата на Софийски градски съд /СГС/ още преди да стане член на кабинета „Борисов 2“.

Инж. Ташко Ташев е дългогодишен началник на отдел „Информационни технологии и статистика” в Софийски градски съд /СГС/, експерт в отдел „Информационни технологии” в банка КТБ, участвал в съвместни дейности с Министерство на правосъдието, Висшия съдебен съвет /ВСС/ и Международния съвет за противодействие на престъпността.

След като Лозан Панов поема поста председател на Върховния касационен съд (ВКС), инж. Ташко Ташев е подложен на брутални репресии от назначения от Панов шеф на СГС Владимир Йорданов. След като отказва да изпълни поредната мръсна поръчка, спусната от високите етажи, на експерта е връчена заповед за уволнение. Като мотив за отстраняването на човека, създал цялата информационна система на СГС, е посочена липсата на диплома, на която да пише „Информационни технологии”.

Специалистът разказа, че е бил повикан от Владимир Йорданов малко след като той става председател на СГС. На четири очи Йорданов му заявява, че шефът му иска от него да напише всичко каквото може и всичко, каквото знае против предишното ръководство на СГС и Владимира Янева. Инж. Ташев е отказал да изпълни така спусната му заповед и е заявил, че не може да напише подобно нещо, тъй като няма информация. „След което Йорданов ми каза, че ако откажа да се подчиня, за мен ще има много големи последствия. Аз попитах кой е твоят шеф, той ми каза Лозан Панов”, разказа инж.Ташев в студиото на Николай Бареков.

Хронологията на събитията показва, че няколко дни по-късно в СГС е спуснат „парашутистът” Анчо Димитров, на когото е възложено да застане начело на информационния отдел, а на инж. Ташев е предложено да остане под негово подчинение. Същевременно същият този Димитров е специалист и във Върховния касационен съд /ВКС/ и е под прякото подчинение на Панов. Целта на председателя на ВКС вероятно е да овладее тайно системата, като получава информация от внедрени от него лица за разпределението на делата, допусна Бареков.

Евродепутатът изнесе в студиото доказателства за тежката симбиоза между двете основни пипала на съдебната система – ВКС и СГС. В студиото Бареков показа документ, с който медийният олигарх Иво Прокопиев моли Софийския градски съд /СГС/ да изиска дело от Софийски районен съд /СРС/ срещу него, което е прекратено поради наличието на депутатския му имунитет, който той има като член на Европейския парламент.

„Апелативният съд /АС/ и Софийски районен съд /СРС/ са едни от малкото съдилища в България, където Прокопиев няма влияние. Той търси целенасочено едно дело да се гледа от СГС, защото на върха на този правораздавателен орган стои ортакът му Калоян Топалов, който „коли и беси” по поръчка”, разясни Бареков.

Симбиозата между Лозан Панов /ВКС/ и Калоян Топалов /СГС/ е факт, който се доказва и от заповедта, с която ме натириха в девета глуха, а на мое място поставиха човек, който да изнася необходимата им информация, заяви инж. Ташков и категорично отсече, че Лозан Панов погазва закона безнаказано. По думите му с този случай трябва да бъде сезиран както Висшият съдебен съвет /ВСС/, така и главният прокурор Сотир Цацаров. Николай Бареков от своя страна в качеството си на европейски депутат пое инициативата да търси обективната истина по случая. Тези лица трябва да понесат отговорност, категоричен е Бареков.

Бившият министър на правосъдието Христо Иванов и председател на „Да, България” е ровил в системата и делата на СГС още преди да стане член на Кабинета „Борисов 2“, разкри още създателят на информационната система в СГС. По думите му проваленият политик не случайно е бил внедрен в съдебната система.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. така е при демокрацията… единият ес депутат и имунизиран, другият приятел с шефа на съда…

  2. Не знам кое е вярно, кое не, но след Костинброд на Барека не може и не трябва да се вярва!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.