Полша увеличава тестовете за Covid-19 до 8-9 хиляди на ден

Наложиха домашен арест на нарушител на карантината

Монтираха устройства за защита на птиците

Броят на заразените с COVID-19 в Ню Йорк е намалял през последното денонощие

Мъж се самоуби със скок от жилищен блок в Монтана

Пенсионери получават маски по пощата

Руска двойка кръсти бебето си Ковид

Шест медицински сестри от училищата в Павликени се включват в битката с коронавируса Директорът на детската ясла в града също влиза в местната болница

Горанов: Болниците ще получават 85% от средномесечната заработка в периода на кризата Новият модел е съгласуван с Българския лекарски съюз, каза финансовият министър

Руска компания е създала бърз тест за коронавирус с 94% точност

Нана Гладуиш дари 300 предпазни маски на онкоболницата в Благоевград

Рекорден брой заразени с коронавирус в Русия за денонощие

Нивото на радиация в района на Чернобил се покачи след пожар

Масов бой в ромската махала на Благоевград, двама в болница

Разследват палеж на бали слама в двор на земеделски производител

Бивш служител в „Полимери”: Вместо да даде заплати, Банев си купи кола

„Полимери” беше изключително предприятие, единствено по рода си в България. С взимането си там Баневи завариха едно работещо предприятие с утвърдени позиции. Още 2009 г. стана ясно, че те нямат намерение да го развиват. Можеше да бъдат направени хиляди неща. Това заяви Мария Николова, бивш юрист и пълномощник на семейството, по Нова ТВ.

Тя сподели, че е напуснала „Полимери” заради заплаха за сигурността й.

„От 2008 г. работя с тях. Първият казус беше изключването на Николай Банев от съдружие с Ветко Арабаджиев. След това започнах да работя навсякъде, където имаше проблеми”, разказа Николова.

„С тогавашния главен счетоводител в рамките на няколко седмици събрахме около 1,5 милиона лева по сметка на „Полимери”, които бяха от несъбрани вземания. Моето предложение към г-жа Банева, която беше изпълнителен директор, беше да се изплатят заплати на работниците, които не бяха взимали пари от шест месеца. На аванс и заплата им бяха давани по 50 лева с обещание, че следващия път ще си получат парите. Г-жа Банева каза, че ще си помисли, но след това се обади Николай Банев и каза тези пари да му бъдат пуснати по негова сметка, защото смята да си купи автомобил”, разказа още Мария Николова.

По думите й на практика „Полимери” е оставено без никакви приходи. Тя уточни, че е била близка с двамата и е изключително цинично те да излизат и да се правят на жертви.

На въпрос защо е напуснала предприятието, Мария Николова обясни, че е имало заплаха за сигурността й. Тя обаче не пожела да разкаже повече, тъй като се води разследване.

Доколкото ми е известно, със самото приватизиране на „Елма“ – Троян, между Николай Банев и друг виден приватизатор – г-н Борис Бояджиев, е имало негласна договорка „Елма“ – Троян да бъде фалирана, за да може г-н Бояджиев, който има абсолютно същия бизнес, да прогресира. А „Елма“ – Троян да бъде нарязана на скраб, разказа още Николова. Това нещо се случва. Даже в техните среди се говори за едни 10 милиона, които Борис Бояджиев е трябвало да даде на Николай Банев. Аз съм чувала, че те са му дадени и част от тези пари или всички, не мога да кажа, са дошли от небезизвестния г-н Петко Митовски, който е свързан с „Алфа банк“.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Не корете само Баневи. Те са просто поредния СИМВОЛ НА ПОСТ-ТОТАЛИТАРНА БЪЛГАРИЯ, символ на комсомолско – комунистически тарикатлък и тотална деградация на българина окупиран от Империята на Злото – фашистка Русия. Те ни научиха да живеем само чрез лъжи и измами, да не мислим, а да изпълняваме заповеди на профани, глупаци и простаци, но верни лакеи на силните на деня. Такива като Баневи има още поне 1000, но заради политическа коректност си мълчим. Е, тази криворазбрана „коректност“ за затрие България.

  2. Най-вероятно е била любовница. Като гледам снимката, струват ми се близки по възраст. Може би причината да е била близка с двамата, да има шведски характер.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.