Бивш треньор на „Челси“ завърши „Дакар“ в болница

Бившият футболен треньор Андре Вилаш Боаш приключи в паруанска болница дебютното си участие в най-тежкото офроуд състезание в света рали „Дакар“. 41-годишният португалец получи повреда на автомобила си и заседна в пясъците по време на четвъртия етап около Сан Хуан де Маркона (330 км). Бившият мениджър на „Порто“, „Челси“, „Тотнъм“ и „Зенит“ се оплакал от болки в гърба и бил транспортиран с хеликоптер в болница.

„Искам да съобщя на всички, че с навигатора ми Рубен Фариа сме невредими – обяви по-късно Вилаш Боаш, който се движеше 41-и в генералното класиране. – „Дакар“ за съжаление свърши за нас. Ще ни потръгне следващия път.“

Най-успелият автомобилен състезател в историята Себастиен Льоб с „Пежо“ беше най-бърз по отсечката пред съотборниците си Карлос Сайнс и Стефан Петерхансел. Тримата пилоти на френския отбор са начело в генералното класиране – води Петерхансел пред Льоб и Сайнс, а следващият Насър Ал-Атия с „Тойота“ е на близо час от лидера. Четвъртият състезател на „Пежо“ и победител във втория етап Сирил Депре получи повреда в окачването и вероятно ще отпадне.

В перуанските пясъци потъна надеждата на миналогодишния шампион и настоящ лидер при мотоциклетистите Сам Съндърланд с КТМ, който се отказа заради силни болки в гърба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт