Бивш шеф на британското разузнаване: Русия е жестока страна и убийствата са част от нейното "политическо ДНК"

Бившият ръководител на британското външно разузнаване МИ-6 заяви в интервю за телевизия "Скай нюз“, че Русия е жестока страна и убийствата са част от нейното "политическо ДНК", предаде "Канал 3".

По думите на сър Ричард Диърлав, който напусна британското разузнаване през 2004 година, съветските шпионски дейности, а по-късно руските, никога не са преставали.

Той коментира конкретно и случая в Солсбъри с бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, които според британските власти са отровени по заповед от Кремъл с нервнопаралитичното вещество "Новичок".

"Нападението във Великобритания се вписва в историческия модел. Русия традиционно използва убийството като оръжие, това е част от политическото ДНК на Русия. Ужасно е да се говори по този начин, но това е жестока страна и те са склонни да се убиват един друг", допълни Диърлав.

По-рано бившият ръководител на МИ-6 изрази съжаление, че е помогнал на президента на Руската федерация Владимир Путин да дойде на власт през 2000-та година.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия