Бизнесменът Ивайло Пенчев: Помощите за бизнеса трябва да отпаднат, бизнесемни да искат помощ е злокобно

Ивайло Пенчев

В доклада има здравослово притеснение за харчовете на държавата, но истината е, че хората трябва да са готови на трудности, коментира бизнесменът Ивайло Пенчев по Нова тв. Сега животът е много по-лесен отпреди 20 години, добави той. 

"Мнението ми е, че докладът е изтекъл целанасочено, но притесненията за харчовете са основателни", каза той. За него данъкът свръхпечалба бил грешка, но той по принцип бил против данъците.

Според Пенчев средният ешалон бил устойчив. Минимална заплата от 940 лв. определи като димка, а икономиката била прегряла. 

Бизнесменът бил против облекченията, смята, че са вредни за всички и трябва да отпаднат. Той самият ползвал някои, но е на мнение, че трябва да отпаднат. "Цената на хляба не е паднала след нулевата ставка за хляба, но пък съм убеден, че някакви кифли и  някакви пици са се превърнали в хляб", добави той. 

Помощите за бизнеса трябва да отпаднат, бизнесемни да искат помощ е злокобно, е мнението му. Държавата в момента спасява бизнеси, това е дъното на гнилостта, каза още Ивайло Пенчев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България