Бизнесмен получи приза "Кавалер на жълтата роза" на Зонта клуб в Търново

Бизнесменът Димитър Хинов е тазгодишният носител на приза “Кавалер на жълтата роза” на Зонта клуб – Велико Търново. Традиционната награда се връчва ежегодно на партньори, които са били съпричастни и са съдействали за реализиране на проектите на женската организация. На стилно парти в сряда вечерта дамите почетоха поредния носител на отличието.

Собственикът на фирма за компютри си заслужи розата след благотворителното си участие в бялото лято на търновските зонтианки. На два поредни бала Димитър Хинов откупува тениските с автографи на футболните легенди Красимир Балъков и Христо Стоичков. Парите от продажбата им са вложени в благородни каузи. На този бал дамската организация набира средства за реализацията на своите проекти, както и за стипендия от 2000 лв годишно на студентката Стефка Атанасова. Момичето учи "Икономика на хранителната индустрия” в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Родена е в Горна Оряховица, но е отгледана и израснала в SOS селището в Трявна. Зонта клуб пое издръжката на момичето до края на следването й.

След връчването на статуетката във вид на роза, Хинов пък зарадва дамите и гостите на партито с огромна торта.

Всяка година около 8-ми март търновските зонтианки се събират, за да наградят най-верните си приятели, спомоществователи и партньори. Специални плакети бяха отредени за актьорите Любомир Нейков и Нейчо Илчев, които безвъзмездно са водили последното парти "Бяло лято" на Зонта клуб в болярския град.Призът "Кавалер на жълтата роза” вече са получавали хотел „Премиер”, ВТУ, кметовете на старата столица Даниел Панов и Румен Рашев. На партито участваха и малките звезди на детско естрадно студио „Румина”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони