Бизнесмен с "Инфинити" прегази пешеходец. Мястото било неосветено и нямало знаци, че пресичат хора

Снимка: Архив

Софийско „Инфинити” буквално е размазало 69-годишен мъж, пресичащ пътя Търговище – Попово, след като слязъл от влака и тръгнал към отсрещното село. Трагедията е станала към 17,40 часа в четвъртък на прав участък до село Голямо ново.

Възрастният бил в средата на пътя, когато бил върхлетян от тежкия автомобил. Ударът бил толкова зверски, че било помляно цялото му тяло.

Зад волана на автомобила бил 55-годишният бизнесмен М. К. от София, който пътувал в посока Попово.  Удряйки човека, той спрял, но нямало как да му помогне. Позвънил на тел. 112.

На водача е взета кръвна проба за химическо изследване.

Загиналият мъж бил от село Владислав, Стражица. Той гостувал на сестрите си в търговищкото село Голямо ново, където загубил живота си при инцидента.

От полицията уточняват, че пешеходецът е пресичал неправомерно второкласен път в  неосветен участък, но на практика нямало и къде другаде да премине без да наруши правилата.

„Имаме парадокс - жп спирка, главен път и населено място отсреща. Трябва да има знаци и ограничение на скоростта, но на правия участък шофьорите се изкушават да натискат газта”, коментираха специалисти. От няколко  институции „Труд” не можа да получи уточнение има ли предупредителни знаци, че има спирка и минават хора.

От селото обаче бяха категорични, че няма нито осветление, нито знаци. В съседство на мястото на трагедията, на главния път, спирали и автобуси, които извозвали работници и било въпрос на време да стане нов инцидент с пострадали и загинали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България