Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви Били са вътре като арестанти

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Радев прие покана от Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва Българският президент разговаря по негова инициатива с руския си колега за цените на природния газ

Само 20% от зеленчука на пазара е български Вносната стока по-евтина от родната

Обвинението внесе протест срещу оневиняването на подсъдим за 757 растения коноп

„Газпром“ сваля цените за България

Българка изчезна на остров Родос

Подхващат гръцки шофьор на ТИР за трафик на мигранти през Дунав мост 2

2500 лв. глоба за нашенец с неваксинирано куче

Бизнесът вдигна с 12% заплатите в страната Делът на сивата икономика е 37,8 на сто

Радосвет Радев (БСК), Цветан Симеонов (БТПП), Кирил Домусчиев (КРИБ) и Васил Велев (АИКБ) (от ляво надясно) представиха приоритетите на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР). Снимка: Денислав Стойчев

Електронното правителство е приоритет на бизнеса

КРИБ пое ротационното председателство на асоциацията на работодателите

С 12% е нараснала средната работна заплата в страната през 2019 г., заяви Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Той присъства на пресконференция, на която Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) представи своите приоритети.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пое ротационното председателство на (АОБР) през 2020 г. “Имаме с какво да се похвалим, нашата икономика работи стабилно и върви нагоре”, заяви председателят на КРИБ Кирил До­мусчиев при представяне на приоритетите на бизнеса.

Битката със сивата икономика и корупцията, както и борбата с монопола и картела остават приоритет за работодателите от АОБР. “Всяка година засягаме проблема със сивата икономика. Към декември 2019 г. делът на сивия сектор у нас е 37,8%, което показва неблагоприятна тенденция”, коментира Кирил Домусчиев.

Работодателите искат ускорение на изграждането на електронно правителство, както и да се насърчи дигитализацията във фирмите. По думите на Велев по заявка на българските предприятия Агенцията по заетостта трябва да внася чужденци в България, вместо да изнасяме българи в чужбина. Eдно от исканията на бизнеса е в края на майчинството жените да нямат право да ползват платен отпуск за годините, в които са гледали детето си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.